Kültür Mahallesi 3819 Sokak 9A Kepez / ANTALYA

Yeni araştırmalara göre, yaralı işçileri tam zamanlı  istihdama geri yönlendiren rehabilitasyon uzmanları,  alışılmadık çalışma programlarını , değerlendirmelerine ve planlamalarına dahil etmelidir.
Görev sırasında yaralanan işçiler,  Kaza sonrası işe dönüş  programlarında rutin olarak uzun bir süre çalışmaması gerekiyorsa işe dönmek daha zor olabiliyor.
Günlük 12 saatten veya haftada 60 saatten fazla çalışanlar, sekiz saat gündüz vardiyaları ve 45 saatlik iş haftasıyla çalışan işçiler, işe geri dönen yaralı işçiler le karşılaştırıldığında, işlerini kaybetme riski altındadır.
Yaralı çalışanlar, geleneksel programlarla işe geri dönenlere kıyasla yüzde 70 oranında işte ayrılma ihtimali ve yüzde 81 oranında işten atılma olasılığı vardır.
Bu nedenle araştırmacılar, mesleki rehabilitasyon profesyonellerinin değerlendirmelerinin bir parçası olarak çalışanların çalışma takvimlerini düzenli olarak düşünmeleri gerektiğini söylüyor. Günümüzdeki rehabilitasyon çabaları, işçileri, işleriyle ilişkili görevleri yerine getirme olanağına vurgu yapmaya eğilim göstermektedir.