Kültür Mahallesi 3819 Sokak 9A Kepez / ANTALYA

Antalya Genelde Sıcak Bir Kenttir. Isı, doğrudan güneş ışığı altında veya sıcak ortamlarda açık havada çalışanlar için özellikle zararlı olabilir; bu da ısı stresine, ciddi ısı darbelerine, ısı kaynaklı hastalıklara sebep olur.

Aşırı sıcaklıklar altında çalışma sadece rahatsız etmekle kalmaz, hayati tehlike oluşturabilir. Yaz aylarına girerken işçilere ve işverenlerine, ısı kaynaklı hastalıkların olasılığını en aza indirgemek ve ısı stresinin belirtilerini tanımak ve hastalık veya ölüm şansını azaltmak için gerekli önlemleri konusunda bilgilendirmek çok önemlidir. ”

Yüksek sıcaklık ve nem, fiziksel hararet ve yeterli miktarda su alınımının olmaması ısıya bağlı strese neden olabilir. Isı yorgunluğu veya sıcak çarpması belirtileri karışıklık, mantıksız davranış, bilinç kaybı, anormal derecede yüksek vücut ısısı ve sıcak, kuru cilt belirtileridir.

işçiler fiziksel zorlamayı azaltmak, hafif, gevşek giysiler giymek gibi önleyici tedbirleri almaları gerekiyor. işverenler çalışanlara serin bir  alanında su ve düzenli dinlenme süreleri sunmalarını gereklidir.

” Isı etkisinden işçileri koruma ” ve ” Sıcak iklimlerde açık havada çalışma ” ısı stresini açıklayan ve işçileri ultraviyole ışınlarına maruz bırakmamaya yönelik tavsiyeler veren bizden hizmet alabilirsiniz.. İşverenler ve işçiler, cilt kanserinin çeşitli biçimlerini ele  ” Güneş’te Kendinizi Korumak ” konusunda UV ışınlarına karşı, iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlarımızdan bilgi alabilirler.